• alt text
  • alt text

FOTÓALBUMFotóalbum

VersenyGrepton CERED Rallye Sprint 2016

Dátum2016. március 19-20.

HelyszínCered

EredményLicenszes: 1. hely

Technikás szakaszon folytathattuk a felkészülést!

Grepton CERED Rallye Sprint - beszámoló

A csapat a 2016-os szezonnyitóra való felkészülés jegyében a ceredi rallysprintet iktatta a programba. Egy rendkívül izgalmas pálya, változatos körülmények biztosítottak a jó lehetőséget a gyakorláshoz.

Balogh Jani: „Ha az emlékeim nem csalnak 2010-ben versenyeztünk utoljára ezen a helyszínen. Az ország egyik legtechnikásabb pályája ez a kétsávos aszfaltcsík. Fel kellett szívni magunkat és komolyan kellett venni, hiszen szalagkorlát, árok, rét, minden meg található a pálya mentén ahol egy hiba következtében be lehet fejezni a versenyt."

A pénteki teszt után vasárnap az éles verseny következett. Reggeli egy bemelegítést, úgynevezett shakedown-t biztosított ébresztő gyanánt a rendező. Ezt öt mért gyorsasági szakasz követte. A rendezvény kora reggeltől késő délutánig tartott.

Balogh Jani: „A közel három hónapos kihagyásból szerettünk volna visszarázódni. A felkészülési programunk második állomása volt ez a sprint futam. A parasznyai teszteredményeinket melegében tudtuk használni és azokat a tapasztalatokat gyorsan átültettük egy másik pályára. Az abroncsokkal is foglalkoznunk kellett. Reggel fagypont körüli hőmérsékletben rajtolt a bemelegítés. A nap folyamán pedig a napsütésnek köszönhetően melegedett az idő.”

A csapat közelít a Mitsubishi végső határai felé, de a körülmények és a versenyhelyzet mindig mutathat valami eddig ismeretlent és újabb tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

Balogh Jani:A visszarázódás és néhány új információ kipróbálása tette igazán komplexé ezt a napot. Azt hittem könnyebb lesz az első pár kilométer az autóval. Törni kellett a fejem és rágni a ceruza végét, hogy merre is induljunk el, hogy valami előnyt tudjunk csinálni a változtatásokból. Reggel volt egy vízátfolyásos rész, ami le volt fagyva. Volt néhány nagy jelenetünk a nap folyamán. Próbáltuk meg találni a pillanatokat és nem arra várni, hogy a pillanat találjon meg minket. Nem szerettünk volna hibát véteni és idő előtt befejezni a versenyt."

A kiírásban szereplő összes szakasz megrendezésre került, amit a páros sikeresen teljesített, így eredményesnek mondható napot zártak. A licences kategóriában ők bizonyultak a leggyorsabbnak.

Balogh Jani: „Jó érzés az autóval menni és úgy gondolom nem is voltunk lassúak. Igazából nem tudtuk kihez mérni magunkat, mégis igyekeztünk egy jó ritmust felvenni és egy gyors, kívülről is mutatós produkciót nyújtani. A sprintnek van egy jellege. A felfutások közötti hosszabb szüneteket nekem még szoknom kell. Egy bajnoki futammal össze nem mérhető, mégis sikerült az egész napos feladatban kellemesen elfáradnunk. A felkészülési programunk fontos állomás volt ez a ceredi verseny. A ráhangolódás utolsó állomása a pénteki teszt lesz, ami után már csak az éles bevetés, az Eger Rally vár ránk.”