• alt text
  • alt text
  • alt text

FOTÓALBUMFotóalbum

VersenyISEUM Rallye 2016

Dátum2016. május 20-22.

HelyszínSzombathely

Murván is csak a győzelem jöhet szóba!

ISEUM Rallye 2016-előzetes

Az idei év első murvás versenye következik az előttünk álló hétvégén. A Szombathely környéki versenyt lehet szeretni és nem szeretni, - mindkettő mellett szól egy-egy érv - viszont az nem kérdés, hogy a Balogh-Holczer páros most is azért érkezik, hogy a maximális pontszámmal térjenek haza a verseny végét jelentő céldobogós díjátadó után.

A miskolci erőpróbát követően a szervizcsapat az ilyenkor megszokott aszfaltról történő áthangolás mellett, a bükkszentkereszti kaland okozta néhány sérült elem javítását is el kellett, hogy végezze.

Balogh Jani: „Az autó átesett egy teljes revízión, ami ilyenkor megszokott. A be nem tervezett javításokat is elvégezték, a sérült elemeket kicserélték és időben elkészült minden, bár nagyon szűkös volt az idő. A mai napon már megkezdhettük a tényleges felkészülést és birtokba vehettük a gyorsokat a pályabejárás céljából."

A csapat élt a szervezők által biztosított csütörtöki tesztlehetőséggel, hiszen utoljára a Mikulás Rallyn autóztak laza talajon. Az első kétaszfaltos viadal után elengedhetetlen volt az autó és a legénység átállása a más vezetési stílust megkövetelő útfelületre.

Balogh Jani: „Megfeszített volt a program az éles próbán. Igyekeztünk minél több időt a pályán tölteni, hiszen közel fél éve nem mentünk murván. A második körtől kezdtem képbe kerülni és utána már nem csak utasként voltunk jelen a fedélzeten. Kijelenthetjük a beállításaink összeálltak. Több versenyhelyzetet is szimuláltunk, hogy érezzük az opciók közti különbséget, tudjuk, melyikkel mennyire és hol tudunk gyorsak lenni.”

A program az előző években megszokott helyszíneken zajlik. A gyorsaságik jó minőségű földúttal rendelkeznek, amelyek nagy tempójú egyenesekből és az azokat követő, derékszögű elágazásokból tevődnek össze. Nem egyszer végsebességen fog autózni Jani és Dani. A lapokat az időjárás és egy esetleges eső keverheti meg.

Balogh Jani:A szakaszok nem ismeretlenek. Vannak változtatások az útvonalban, lassítókat helyeztek át és a Rally katlanban több új pályaelem is bekerült. Vár ránk néhány füvön abszolválandó lassú és igazán tempós kanyar, ami izgalmas lehet. Pénteken folytatjuk a pályabejárást, folyamatosan finomítjuk a tavalyi tapasztalataink alapján az itinert.  Ahogy az ellenfelek úgy mi is a féktávokra fektetjük a hangsúlyt. Szeretnénk az optimális sebességről, a lehető legrövidebb úton lassulni pont annyira, hogy jó tempóban fordulhassuk a kanyarokban és így igazán gyorsak legyünk. Murván se lesz más a cél mintsem a kategória győzelem és a lehető legjobb abszolút helyezés megszerzése. Ehhez lesz az ellenfeleknek is egy–két szava..."