baloghjani.hu

Jóízű autózással zárnánk a szezont Egerben

Eger Rallye 2017-előzetes

Rendhagyó módon nem Egerben kezdődött a 2017-es szezon, de a város nem marad ki a rally vérkeringéséből idén sem. Az elmaradt Budapest Rally után azt pótolandó került a naptárba, így ezúttal a szezonzárónak ad otthont az impozáns történelmi város.

Az abszolút értékelésben és több kategóriában már gazdára lelt a bajnoki cím, azonban izgalom marad erre a hétvégére is. Újra a már jól ismert szakaszok kerültek a programba és az elmaradhatatlan rajtceremónia is szerves része a rendezvénynek.

Balogh Jani: „Jól ismerjük már az egri pályákat, többször is volt lehetőségünk versenykörülmények között tapasztalatot gyűjteni rajtuk. Kissé szokatlan ez a novemberi időpont, nem bevált gyakorlat, hogy ilyenkor ORB futamot rendeznek. Komoly feladat lesz, hiszen bár száraz időt jósolnak, éjjel komolyan lehűl a levegő és nappal sincs, már ami megmelegítse az aszfaltot, mint ahogy azt tavasszal teszik a napsugarak. A jól ismert nyomvonalak várnak ránk, kisebb módosításokkal. Izgatottan várjuk, hiszen a rendező néhány változtatást iktatott be a pályák felépítésénél, van ahol kimaradtak a korábban használt padkavédő gumik.”

Az optimális abroncsok kiválasztása rendkívül fontos szerepet fog kapni, hiszen a hideg és lobogós aszfalt utakon nehéz lesz melegen tartani őket.

Balogh Jani: „A gyorsaságik jellegét tekintve nem erdei szakaszok várnak ránk. Az itteni verseny jellegzetessége, hogy a pár másodperc pihenés és lobogás után vagy egy lassítóra, vagy egy fontos kanyarkombinációra kell rákészülni, hogy azt a lehető leggyorsabban teljesítse a páros. A hétvége talán legizgalmasabb pillanatai szombaton várnak ránk, mivel a harmadik kört már sötétben fogjuk abszolválni. Addigra már néhány kanyar rendkívül felhordásossá válhat, valamint a völgyekben beálló hideg és pára, és ezek elegye komolyan megviccelhet bárkit.”

A hármas kategória bajnoki címe Pécsett gazdára talált Matics Misiék személyében, így mondhatni tét nélküli autózás vár Janira és Danira.

Balogh Jani: „Az idei babér sorsa a Mecsekben már eldőlt, de erre a futamra is száz százalékkal készülünk. A verseny kellő mennyiségű kihívást állít elénk, természetesen szeretnénk minél jobb helyezést elérni, az abszolútban akár meglepetést okozni és elcsípni néhány R5-ös autót. Fizikálisan jól érzem magam, a három héttel ezelőtti verseny óta nem ültem autóba, kímélvén a bordáimat. A lábammal már tudom, milyen teljesítményre vagyok képes, remélem mással sem lesz probléma.”

Balogh Jani: „Igaz, hogy ezúttal a szezonzárót bonyolítják itt, nem pedig a nyitányt. Ettől függetlenül felfokozott izgalommal várjuk, hogy újra megmutathassuk magunkat a környék rally fanatikusainak.”

 

Hozzászólás