baloghjani.hu

Visszajött a régi formánk!

Székesfehérvár Rallye 2017-beszámoló

Felemásra sikerült Balogh Jani és Holczer Dani idei szezonjának első fele, de Székesfehérváron végre minden összeállt. Igaz, hogy Danit ezúttal Deák Ati helyettesítette a jobb1-ben, mégis úgy tűnt, hogy Jani visszatalált a régi formájára és úgy autóztak amire képesek és ott ahol szerettek is volna menni.

A szombat déli rajt előtt mindenki az eget kémlelte, mivel erősen beborult a gyorsasági szakaszok helyszínei felett és egy átvonuló záport ígértek az időjósok. Kiszámíthatatlan volt, hogy mikor és hol éri a mezőnyt az égi áldás megkeverve a lapokat.

Balogh Jani: „Tudtuk, hogy jön a csapadék, de nem egy áztató esővel számoltunk, így merésznek tűnő, de hosszabb távon jobbnak ígérkező döntés született. Mivel négy gyorsasági szakaszra kellett abroncsot választanunk, mi a száraz verzióra szavaztunk. Ez olyannyira izgalmasra sikerült, hogy ott álltunk az első szakasz rajtjában a zuhogó esőben szárazra való, a lehető legkeményebb abroncsokkal. Kincsesbányán a túlélésre kellett játszanunk, de a következő csákberényi szakaszon is kevés tapadással autóztunk. Túl kellett élni azt az időt amíg vizesebb volt az út, valamint vártuk a nap újbóli előbukkanását és a burkolat megtisztulását, hogy utána teljes tapadással és lendülettel tudjunk menni.”

A második körre megérkezett a napsütés és javultak a körülmények, már csak foltokban volt nedves a pálya, azonban az erdős, fás részeken még maradtak vizes helyek, ami az aszfaltot takaró port megáztatva elég komoly feladat elé állított mindenkit. Rally volt a javából!

Balogh Jani: „A nap utolsó gyorsaságiján sikerült egy elég komoly időt futnunk, ahol több R5-ös autót is magunk mögé utasítottunk, ami nagy örömmel töltött el minket és bizakodásra adott okot. A kategóriánk tekintetében a négyből három szakaszt sikerült megnyernünk és vezető pozícióban fordulhattunk volna az első nap végén. Azonban a versenyigazgató 30 másodperc büntetéssel sújtotta a csapatunkat a pályabejárás során elkövetett, egy félreértelmezésből fakadó szabályszegés miatt. Szerettük volna az első napi utolsó gyorson hozott formánkat átmenteni a második napra és eltökélt szándékunk volt, hogy a büntetésből fakadó hátrányt ledolgozzuk.”

Vasárnap Csákberény mellett belépett a programba Nagyveleg és Pusztavám is, amely pályák a változatosságuk miatt biztosították a kellő izgalmakat a verseny végéig. Az első gyorsaságitól kezdve a hátrány lefaragására koncentrált a páros és rövid időn belül újra az élre is álltak.

Balogh Jani: „Az autóval kapcsolatos komfortérzetem a vártnál hamarabb megjött, gyorsan és lendületesen tudtunk menni. Attila már régen ült mellettem versenykörülmények között, így volt egy-két pillanat, amit én még “üzemszerűnek” tartottam és nem gondoltam, hogy komolyabb kockázatot rejtene, de ő már ezt kicsit máshogy ítélte meg. Nagyon jó összhangban voltunk, nagyon élveztük a versenyzést és a tempónk továbbra is jónak tűnt, de ez a végkifejletben kevésnek bizonyult. A versenypályán elért eredményünk alapján megnyertük a kategóriánkat, azonban a céldobogó után egy felügyelőtestületi döntés következtében időbüntetéssel sújtottak bennünket. Etap útvonal elhagyás miatt 3 perc 30 másodperc büntetést kaptunk, amit mi megfellebbeztünk, így a versenynek még nincs hivatalos eredménye. Szombathely után reméltük, hogy minden rosszat megéltünk már az idén, de ez a fajta balszerencse eddig kimaradt a sorból. Végre sikerült újra a tőlünk megszokott helyen autózni, visszajöttek azok a pillanatok a gyorsaságikon amiket mi jónak ítélünk meg és az elfogadható eredményhez szükségesek. Az autónk az ózdi fénysérülés után tökéletesen működött, az egész csapat kiváló munkát végzett és ezt a pályán elért helyezés is tükrözi.”

Hozzászólás